Subnavigatie

Gemeente Midden-Drenthe maakt werk van ACP

In de gemeente Midden-Drenthe staat ACP structureel op de agenda, als belangrijk thema binnen de bredere ouderenzorg.

“Wij vinden het belangrijk dat onze oudere inwoners zo lang mogelijk zelfstandig kunnen blijven wonen”, vertelt Gerard Hommels, projectleider WelWoZo (Welzijn Wonen en Zorg) bij de gemeente Midden Drenthe. “Daarbij gaan we proactief te werk. We proberen acute situaties te voorkomen, door goed voorbereid te zijn. Uiteraard werken we nauw samen met huisartsen, zorg en welzijn."

Thuisblijver magazine
Om inwoners te voorzien van relevante informatie, geven we al bijna 5 jaar het magazine Thuisblijver uit, een initiatief van 12 partners op het gebied van welzijn, wonen en zorg in Midden Drenthe. Thuisblijver is een gratis tijdschrift met praktische tips en mooie verhalen over langer thuis wonen. Het wordt tweemaal per jaar bezorgd bij alle inwoners van 60 jaar en ouder in de gemeente Midden-Drenthe. In de juni-editie staat een mooi interview met praktijkverpleegkundige Saskia Anbergen van huisartsenpraktijk Bovensmilde, met als titel ‘Praten over het levenseinde,lastig maar wel belangrijk’.”

Download hier het Thuisblijver magazine en lees het interview op pagina 11.

Dicht bij inwoners
“Onlangs verzorgde projectleider ACP Drenthe Jaap te Velde diverse presentaties voor onze gemeente. Eerst in het beleidsoverleg met de wethouder en later aan de wijkteams van Smilde, Westerbork en Beilen. Wij willen onze inwoners goed informeren en onze dienstverlening dicht bij de inwoners organiseren. Dat we daarin goed slagen zien we terug in de waarderingscijfers voor onze Wmo dienstverlening. Die zijn een 8 en hoger en daar zijn we trots op!"

Terug naar overzicht

Archief

Bekijk hier onze eerdere nieuwsberichten